Ontdek Alkmaar

Ontdek Alkmaar

Welkom in het bruisende Alkmaar, waar je letterlijk ogen tekort komt. Een stad vol hofjes, grachten, terrasjes, winkels, cafés en restaurants en natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt. Met het strand en groene buitengebied op nog geen 10 kilometer afstand. Maar er is zoveel meer! 

Uit gestruind op de markt? Alkmaar heeft al jaren een plek in de top 5 van beste winkelsteden van Nederland. In de smalle straatjes van de Oude Stad is het fijn vertoeven. Het barst er van de knusse koffietentjes, kleinere winkels en lokale boetiekjes. In de Langestraat en de Laat vind je de grote winkelketens.

 Of ontdek Alkmaar vanaf het water. De historische grachten brengen je bijna overal in de stad en zullen gegarandeerd voor unieke kiekjes zorgen.

 Voor nog meer goede Alkmaar tips, kijk op alkmaarprachtstad.nl.

Alkmaarse Helden

Ik had niet gedacht dat het zo lastig zou zijn.

Dat doe ik even, dacht ik toen mij gevraagd werd of ik een stukje wilde schrijven over Alkmaarse Helden. “Wel echte helden, dus niet uit de showbizz of zo. Geen Rudi Carell of Marco Borsato. Die vallen onder de categorie Alkmaarders Op De Kaart. Nee: echte helden. Je weet er vast wel een paar.”

Ik ben er eens goed voor gaan zitten.

Lees hier mijn stukje over Alkmaarse Helden